Şiddete hayır
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Etyen Mahçupyan'ın "Ataerkil" tavrını anlayan varsa beri gelsin! Sevan Nişanyan, eşi Müjde Nişanyan'ın kafasına dışkı dolu bir kavanozu fırlatıyor; Agos'ta çalışan kadınlar, Sevan Nişanyan'ın artık bu gazetede yazı yazmamasını isteyince de, Mahçupyan sert çıkıyor: "Siz feministler gidin, Sevan Nişanyan yazmaya devam edecek" diyor.
En eğitimlisi böyle yaptıktan sonra, gerisini varın siz düşünün! Bunun feminizmle ne alâkası var? Veyahut konuya karıkoca arasında geçen bir hadise gibi bakılabilir mi? O zaman, evlâdını döven annebabaya da müsamaha göstermek gerekir. Berdel'e, hatta töre cinayetlerine de.
Kadınlara çok iş düşüyor. Çünkü neticede bu erkekleri bizler yetiştiriyoruz. Onları, küçük yaştan itibaren, hanımlara karşı nazik davranmaları, saygı göstermeleri telkinleriyle büyütmeliyiz.
Müşteriye özen!!!
Rekabet dünyasında, müşteriye özen göstermek iyi bir şey. Ama, mübalağa edince ortaya, fıkradaki durum çıkıyor.
Adamın biri eldiven almak için mağaza gider. Tezgâhtar sorar:
- Kışlık mı, yazlık mı?
- Kışlık.
- Şu bölüme lütfen geçin, oradaki arkadaş ilgilenecek.
Adam, yan bölüme geçer. "Bana kışlık bir eldiven gerekiyor" der satıcıya.
- Deri mi, yün mü?
- Deri.
- Öyleyse şu yan bölüme geçin ve sağdaki tezgâhtarla görüşün.
Adam, denileni yapar. "Bana deri kışlık bir eldiven gerekiyor" der. Bu defa "Gerçek deri mi, suni deri mi?" sorusuyla karşılaşır.
"Gerçek deri" cevabını verince de, bir başka bölüme yönlendirilir.
Oradaki satıcıya, "Ben kışlık, gerçek deri bir eldiven istiyorum" diye talebini söyler. Ama yeni bir soruyla karşılaşır:
- Paltonuza uysun mu, uymasın mı?
- Uysun, deyince de, bir başka bölüme sevk edilir.
Tam o sırada, kapıdan içeriye bir adam girer. Bir elinde altından beton parçaları dökülen klozet; öbür elinde tuvalet duvarından birkaç parça fayans... Bağırmaktadır: "İşte bu benim tuvaletim; bu da tuvaletimin fayansı. Pantolonumu sıyırıp eşkalimi de biraz önce gösterdim... Artık verin şu tuvalet kağıdını..."
Pazar günü bir nebze gülümsememize yol açan Saim Güven isimli okuruma teşekkür ederim.
Bilmeceler
- Çocuk, adam olmak için sigara içince ne olmuş?
- Kül olmuş.
- Adamın biri tek ayaklı kalmış, neden?
- Tekel yüzünden.
- Kül tablasında ne külü olur?
- Yaşanmadan yanmış güzel günlerin külleri.
(Dumandan Bir Ağ / Nevzat Canan / Altın Burç Yayınları)
Bu yazı toplam 7 defa okundu.