21 Kasım 2008 Cuma 01:31
RSS
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'den sorumlu bakan!
28 Ağustos 2008 Perşembe - 05:58:24

Daha önce CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'e şikayet eden Haluk Özdalga, bu kez CHP örgütlerine mektup yazıyor.

Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga, DSP ve CHP'de yöneticilikle başladığı siyasi kariyerine, son bir yıldır AKP'de devam ediyor. Özdalga'nın uzmanlık alanı, DSP ve CHP, ya da, Türkiye siyasetindeki adlarıyla "sosyal demokrasi".

Haluk Özdalga, iki ay önce, Sosyalist Enternasyonal'e bir mektup yazarak, CHP'yi "sosyal demokrat olmadığı" için şikayet etmişti. ANKA haberine göre, Özdalga, şimdi de CHP örgütlerine ve seçmenine, CHP'yi ve genel başkanı Deniz Baykal'ı şikayet eden bir mektup yazıyor.

"Endişesi olan beni arasın"

Haberde, Özdalga'nın mektubunda, "Baykal utanmaz şekilde, demokrasi arsızı, demokrasi karşıtı bir siyaset izliyor. Siyasi yelpazenin neresinde, onu kendileri de bilmiyor. Baykal, Türk demokrasisi açısından tükenmiş bir vakadır. CHP'nin yaptığı tek şey demokrasiye zarar vermektir" ifadelerinin yer aldığı ve sosyal demokrasiye oy verenlere "Baykal'ın yüz kızartıcı ve utanç verici siyasetine karşı çıkma ve demokrasiye destek verme" çağrısı yapıldığı söyleniyor.

Özdalga, CHP'nin "laiklik tehdit altındadır" diyerek asılsız bir korku yaratmaya çalıştığını ileri sürerek, vatandaşlara, "kimin bu konuda endişesi varsa beni arasın. Ben milletvekili olarak endişelerini gidermek için elimden geleni yapacağım" teminatı da veriyor.

DSP hakkında kitap yazdı

"Tükendi" dediği CHP'den istifa edip 22 Temmuz seçimlerinden önce AKP'ye katılan ve bu partiden milletvekili seçilen Özdalga, bir süre DSP'de genel başkan yardımcılığı da yapmıştı. Özdalga'nın 2005 yılında yayınlanan "Kötü Yönetilen Türkiye, Örnek Vaka DSP" adlı bir de kitabı var.

Bu haber toplam 5 defa okundu.
Puan Verin : puanpuanpuanpuanpuan
    Bu habere henüz yorum eklenmemiş...
            Son Haberler    Politika Bölümüne eklenen son 10 adet haber.
            Diğer Haberler    Politika Bolümüne eklenen son 31 adet haber.
ARŞİVDE ARA
Döviz
Cinsi  Alış   Satış 
Dolar1.69561.7038
Euro2.12362.1338
Hava Durumu
Istanbul
Anket
Bugün Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz?
 AKP
 CHP
 MHP
 DTP
Güv.Kodu