15 Mart 2010 Pazartesi 11:07
RSS
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Irak'ta Bir Dönem Kapanıyor
01 Temmuz 2009 Çarşamba - 20:16:15
Amerikan askerlerinin Irak'ı işgalinden tam 6 yıl sonra çekilme yolunda ilk adım atıldı. ABD askerlerinin tamamen çekilmesi ise 2012'de bekleniyor.

Irak'ın bağımsızlığına giden yolda ilk adım atıldı.

Ülkedeki Amerikan askerleri tüm kent, kasaba ve köylerden çekildi.

Iraklı polis ve askerlerinin sokakları devralması halk tarafından coşkuyla karşılandı.

Amerikan askerlerinin Irak'ı işgalinden tam 6 yıl sonra çekilme yolunda ilk adım atıldı.

Şehirler Artık Kendi Asker ve Polisine Emanet

Irak şehirleri artık kendi asker ve polislerine emanet. Iraklılar artık kendi vatanlarında yabancılar tarafından göz altına alınamayacak.

Halk bu durumu coşkuyla karşıladı. Gündüz başlayan kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü.

Irak güvenlik güçleri, devir teslim töreninde adeta gövde gösterisi yaptı. Kendi ülkelerinin güvenliğini sağlayabilecekleri imajını verdi.

Bazı Iraklılar, teröristlerin, Amerikan asklerlerinin varlığını eylemlerini haklı göstermek için bahane olarak kullandığını dile getiriyor.

Amerikan askerleri bundan böyle sayıları 460'dan 320'ye düşen Amerikan üslerinde kalmaya devam edecek. Sadece Iraklı askerlerle beraber operasyon yapabilecek. Askerlerin Irak'tan tamamen 2012'de çekilmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 17 defa okundu.
Puan Verin : puanpuanpuanpuanpuan
    Bu habere henüz yorum eklenmemiÅŸ...
            Son Haberler    Dünya Bölümüne eklenen son 10 adet haber.
            DiÄŸer Haberler    Dünya Bolümüne eklenen son 31 adet haber.
ARŞİVDE ARA
Döviz
Cinsi  Alış   Satış 
Dolar1.51901.5263
Euro2.08962.0997
Hava Durumu
Istanbul