DUBAI KAHRAMANI Selim Kaya’ya Sevgi Seli
Hafta içinde Dubai’de Meydan hipodromunda Nevzat Seyok’un Gazi birincisi şampiyon Pan River’ı başarılı bir yarış sonrasında jokey Selim Kaya dünyanın önde gelen şampiyon safkanlarını geride bırakarak ülkemizi başarı ile temsil ederek haklı gururumuz olmuştur.. Ayağının tozu ile Adana’ya gelip Fairson isimli safkanla kazanarak sevenlerine büyük mutluluk yaşatmıştır kupa törenine gelirken yaklaşık 20.000 Adana’lı yarışseverin alkışları arasında zorlukla tören alanına ulaştı kupa töreni sonrasında jokey odasında adeta bir bayram havası vardı. O gün için at binen binmeyen aprantiler jokeylerden S.Boyraz, İ.H.Ketme, Y.Bilik, G.Yıldız, D.Yıldız, A.Birdal, M.Bayır şampiyon jokey Selim Kaya’yı kutlayıp mutluluğunu paylaşmışlardır bu durumdan memnun olan Selim Kaya’ya duygu ve düşüncelerini sordum S.Kaya olarak bu mutluluğu anlatmak mümkün değil oradaki rakiplerimi geçerek ülkemi temsil etmenin mutluluğunu yaşarken sevinç gözyaşlarımı tutamadım. Türk atçılığını ileriki yıllarda çok güzel günler bekliyor buna canı gönülden inanıyorum önümüzdeki yıllarda daha fazla atlarımızla bu festivale katılacağız benim gibi ülkemi,zdeki jokey arkadaşlarımıda orada bir çok başarı onlarıda bekliyor Adana’daki yarışseverlerin bana olan ilgisi hepimiz adın çok güzel şeylerdir diyerek ünlü jokey Selim Kaya sözlerini tamamlamıştır.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu FAIRSON Kolay Kazandı...
13 Şubat 2010 Cumartesi günü Yeşiloba Hipodromu'nda düzenlenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu B. Balkar Balkaroğlu'nun şampiyon safkanı FAIRSON oldu. Jokey Selim Kaya ile start alan FAIRSON 2.17.03'lük derece ile kazanmayı başardı
Koşuyu kazanan atın sahibi B. Balkar Balkaroğlu'na kupayı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak verdi. Başkan Aytaç Durak, koşuyu kazanan jokey Selim Kaya ve antrenör Kemal Öztürk'e de çiçek vererek tebrik etti. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mircan Fırat, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Nusret Balkaroğlu ve Mehmet Milli, Adana Hipodrom Müdürü Süha Mutlu ile davetliler katıldı.
ŞAMPİYON PANRİVER’IN SELİM KAYA İLE DUBAİ’DEKİ BAŞARISI İÇİN ADANA - İZMİR - İSTANBUL - BURSA CAMİALARINDA KONUŞULANLAR
Deniz YILDIZ (Jokey) : Yarışı heyecanla izledim, PAN RİVER gerçekten beklediğimden, çok daha iyi koştu.Bu yarış ile Türk atçılığının ne kadar çok ilerilere doğru gideceğini bütün dünyaya göstermiş olduk ve şuanda bile dünkü yarışın heyecanını atmış değilim.PAN RİVER' ı padokta gördüğümde inanılmaz derecede iyi ve pırıl pırıl parlıyordu,Selim abide tam yerinde yürüdü,yarışı iyi takip etti ve kazandı. Selim abinin teşviklerine her zaman cevap veren bir PAN RİVER vardı ve bizleri bu zaferle gururlandırdılar.Öncelikle Selim abiyi ve PAN RİVER'ın bütün ilgilerini yürekten kutluyorum. Allah bizleri de yurt dışında at binmeyi ve ülkemize böyle mükemmel zaferler yaşatmayı nasip etsin.
Özcan YILDIRIM (Jokey) : PAN RİVER' ı padokta görünce yarışı kazanacağını anladım,safkan her zamankinden çok daha iyi görünüyordu.PAN RİVER ve Selim abinin bu başarısı bana göre tesadüf değil.Startla birlikte Selim abi yerini tuttu, çok soğuk kanlı ve sabırlı binerek bu başarıya imza attı.Bana PAN RİVER' ın koştuğu gün bir dilek tut deseler bu dileğim inanın bu yarışı kazanmak olurdu.PAN RİVER bir dahaki sert rakiplerinle katılacağı yarışta da çok başarılı koşacaktır ve bize bu mutluluğu tekrar yaşatacaktır,ben gönülden inanıyorum.PAN RİVER' ın sahibini,antrenörünü,seyisini,yedekçisini kısacası bu başarıda pay sahibi olan herkesi kutluyorum. Ben Türkiye’deki jokey arkadaşların yurt dışında başarılı olabileceğine inanıyorum,Allah bizlere de nasip etsin diyorum.
Murat GÜNDÜZELİ (Jokey) : Yoğun yağmur nedeniyle evde TJK Tv birden bire gitti ve yarışa 10 dakika kaldığı için bende yarışı dışarıda izlemek amacı ile tam çıkarken aklıma telefonumdaki 3g bağlantısı geldi ve telefonumdan 3g ile tjk tv yi açtım ve yarışı orda izledim.Mükemmel bir yarış idi ve ilerleyen zamanlarda hiç unutamayacağım kadar heyecan ve gurur yaşadım.Selim abiyi ve PAN RİVER' ın bütün ilgilerini gönülden tebrik ediyorum,bize bu mutlulukları yaşattıkları için.
Nurettin ŞEN (Jokey) : Yarışı evde izledim ve yarış öncesinde PAN RİVER' ı iyi tanıdığım için çok iyi durumda olduğunu anladım.PAN RİVER mükemmel koştu ve Selim Kaya da dört dörtlük bindi.Yarış başlayınca selim abi çok güzel yer tuttu ve düzlük dönülünce kazanacağını belli etti. Selim Kaya' yı ve PAN RİVER ' ın bütün ilgililerini canı gönülden kutluyorum,darısı bizim başımıza diyorum.
Akın SÖZEN (Jokey) : Yarışı jokey arkadaşım Onur ÖzTürk' le beraber izledik.Yarış saati geldiğinde,safkanlar padokta son hazırlıklarını yaparlarken rakiplerimizi görünce şansımızın azaldığını düşünmüştüm ama sıra PAN RİVER' a gelince şok oldum ve kalbimden gelen bir ses yarışı kazanacağımızı söylüyordu.PAN RİVER' ı padokta hiç bu kadar iyi görmemiştim,start verildikten sonra Selim abi o kadar güzel yer tuttu ki, bana göre 10 üzerinden 100 puanlık bir at bindi ve bize bu zaferi yaşattı.Yarışı kazandıktan sonra sevincimizden ne yapacağımızı şaşırdık ve onur ile birlikte masanın üstüne çıkarak işte Türkün gücü diyerek bağırmaya başladık. Bize bu zaferi,bu gururu ve bu olağanüstü sevinci yaşattığı için Selim abiye ve safkanın bütün ilgililerine çok teşekkür ediyorum.
Taylan BAĞCI (Jokey) : Yarış saati gelenek kadar inanın çok heyecanlıydım.Yarışı evde tek başıma izledim,Selim abinin santim santim binişi ve PAN RİVER ile olan uyumu mükemmeldi.PAN RİVER padok görünümünde kazanacağının sinyallerini verdi. PAN RİVER ve Selim abi bu birinciliği ile oradaki koşan bütün safkanlara kafa tutacak kalitede olduğunu gösterdi.Selim abiyi ve PAN RİVER' ın bütün ilgilerini kutluyor ve ilerleyen yarışlarında PAN RİVER ve Selim Kaya ikilisine başarılar diliyorum. Allah bizlere de ülkemize böyle zaferler yaşatmayı nasip etsin.
ibrahim Halil KETME (Jokey) : Yarışı dikkatle izledim ve heyacanımdan kendimi kaybettim.PAN RİVER ve Selim abi çok iyi bir uyum sağladı, çok iyi bir taktik yarışı yaptılar.Selim abinin büyük gayretlerine PAN RIVER' ın cevap vermesi ile bu zafere imza attılar. Kazandığımızı anlayınca büyük bir gurur duydum,kendimi kaybettim ve sevinç göz yaşları döktüm.Selim abinin Dubai deki bu başarısının devamını diliyorum,inşallah gün gelir bizde Türk atçılığına böyle zaferler yaşatırız.PAN RİVER' da emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve başarılarının devamını diliyorum.
İlker SOYAD (Jokey) : Yarış saatini heyecanla bekledim.PAN RİVER' ı padokta gördüğümde çok iyi durumda olduğunu gördüm ve inanın kazanacağımızı hissettim.Yarışı Selim abi çok iyi okudu ve karşı düzlükte kazanacağını belli etti,viraj dönülürken Selim abi Dettori’nin bindiği safkanı içine almak ile büyük avantaj sağladı,son derece soğuk kanlı binerek bu başarıya imza attı.Selim abiyi ve safkanın bütün ilgililerini Türk atçılığına bu zaferi yaşattığı için çok teşekkür ediyorum.PAN RİVER ve Selim abiye başarılarının devamını diliyorum.
Öngün TUNADOR (Antrenör) : PAN RIVER Türk atçılığının gururu olmuştur. Müşterek çalışmanın böyle güzel neticelere varacağı herkes tarafından bilinmeli. Bir kez daha Türk atçılığını kutluyorum.
Murat BOLAT (Menajer) : PANRİVER’ in bu başarısı hiç hafife alınmamalı şu ana kadar benim hatırladığım bir RİBELLA vardı orada kazanan bu herhalde ikincisi oldu devamının gelmesini diliyor ve ilgililerini kutluyorum.
Yusuf DEMİRCİOĞLU (At Sahibi) : TJK TV DE BU YARIŞIN REKLAMINI FRAGMANINI GÖRÜNCE PERŞEMBE AKŞAMI HİÇBİR YERE SÖZ VERMEYİP YARIŞI BEKLEDİM SEYREDERKEN ÇOK HEYECANLANDIM ÖZELLİKLE Rasim Tetik kardeşimi tebrik ederim devamını dilerim aslında önce zor diyordum ama damadım antrenör NAİM GÜL baba; neden olmasın, dedi ve de oldu tekrar tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
Ömer BAŞEL (Antrenör) : Cok zevkli ve çekişmeli geçen yarışta PANRIVER ve Selim Kaya’nın adeta bütünleştiğini gördük ve büyük bir heyecan yaşadık. Bu galibiyet Türk atçılığının hangi konumda olduğunun bir göstergesidir. Emeği geçen tüm ekibi kutluyor başarılarının devamını diliyorum.
Ahmet GÜVEN (At Sahibi) : Bu büyük başarıda emeği olan herkesi gönülden tebrik ederim umarım bir gün oralarda koşmak bizlere de nasip olur at sahibi NEVZAT Beyi ,menajer RASİM TETİK ağabeyi ve özellikle jokey SELİM KAYA’yı tebrik ederim.
Hasan KARAHAN (Kondisyoner) : Bir Türk olarak çok gururlandım daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum özellikle SELİM KAYA’yı da bu başarısından dolayı tebrik ederim.Bizi en iyi şekilde oralarda temsil edeceğinede inanıyorum.ADANA’ dan tanıdığım RASİM TETİK ağabeyi de bu başarısından dolayı tebrik eder devamını dilerim.
Gülseren SEZAL (At Sahibi) : Çok heyecanla beklediğim bir yarıştı. Atımız Türk atıydı. Binicimiz Türk’tü. Gururlu bir şekilde koştuk. Gururlu bir şekilde kazandık. Atlarımıza yetiştiricilerimize güveniyoruz. İnşallah herkes bu tadı almalı. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Selim Kaya’yı ve atın tüm yetkililerini tebrik ederim.
Behçet EKİNCİ (Kondisyoner) : Perşembe akşamı birçok işimi bırakıp heyecan ile bu yarışı bekledim iyi ki beklemişim bu büyük başarıyı canlı seyretmek kısmet oldu bu başarıda emeği geçen herkesi kutlar devamını dilerim.Özellikle yarışın son 200’ünde oldukça heyecanlandım.
Murat TOKMAK (Antrenör) : Mükemmel bir ekip çalışmasıyla kusursuz bir yarış binen Selim Kaya Türk yetiştirmesi bir atla Türk atçılığının sesini tüm dünyaya duyurmuştur. Başta at sahibini ve tüm ekibi tebrik ederim.
Savaş MUCUR (At Sahibi, Antrenör) : PANRİVER’ in perşembe akşamı kazandığı yarıştaki başarısını ben de kutluyorum ülkemiz adına atçılık açısından olumlu bir başarılı olarak kabul edilmeli.Bu başarıda emeği geçenleri canı gönülden kutlarım.
Mehmet KAYALIK (At Sahibi Vekili) : Once kolay rakipler dedim sonrasında TJK ‘den koşacak atları incelediğimde işinin zor olduğunu düşündüm ama yarışı seyrederken oldukça heyecan duydum birgün benimde böyle bir atımın böyle başarı kazanmasını çok isterim bu başarıda emeği olanları canı gönülden kutlar devamını dilerim.
Selim OKTAV (At Sahibi) : Böyle bir atımın DUBAİ gibi bir yerde yarış kazanmasını çok çok isterdim ama perşembe akşamı kazandığı yarıştaki başarısından ötürü öncelikle NEVZAT SEYOK Bey’i jokeyimiz SELİM KAYA kardeşimi ve efendiğili ile sevilen sayılan isim RASİM TETİK ağabeyi tebrik ederim umarım önümüzdeki günlerde bu başarılarının devamı gelir.
Ali ALPAGUT (Jokey) : Türk atçılığı adına muhteşem bir gece geçirdik, Selim abi ve PAN RİVER Türk atçılığını yurt dışında en iyi şekilde temsil etti,büyük yarışta da adından söz ettireceğini gösterdi.Selim abi PAN RİVER ile mükemmel bir uyum sağlayıp zafere ulaşmıştır.PAN RİVER'ın ilgililerini ve Selim abiyi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Önder İŞGÜZAR (Kondisyoner) : Yarış saati geldiğinde bir kahvede oturup bekliyordum. Lütfen susun, dedim yarış başladığında hatta yanımda 5-6 yarış camiasından arkadaş da vardı; çok heyecan duydum özellikle yarışın sonlarında ama özellikle çok sevdiğim RASİM TETİK ağabeyimi şu ana kadar bu safkana verdiği emeklerden dolayı tebrik ederim birg ün benim de atım olursa böyle başarı kazanayım, diyorum şimdi biraz zor ama neden olmasın demeden geçemeyeceğim.
Bu haber toplam 476 defa okundu.